Творчество и постижения

Спортна надпревара 03,2017 г. – Радио Варна

На 3 март в щафетната обиколка на Радио Варна взеха участие 4 отбора на ВТГ"Г.С.Раковски." Осмокласниците се класираха на 4 място от 13 отбора от варненските училища.

Великденският кръг на Състезанието на знаещите “Какво, къде, кога?”

Клубът на знаещите към ВТГ "Георги Ст. Раковски" формиран от учениците от 9 Г клас, с ръководител колегата Георги Симеонов, преподавател по история и география се класира по точки на почетното 3-то място, което донесе на играчите много аплодисменти, индивидуални награди, а за ВТГ грамота и стенен часовник.

XIX ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ “МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ”

На 14 и 15 април 2016 година в град Пловдив се проведе XIX ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ “МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ”. С награда за Първо място в категория „Най-добри рекламни материали” се окичи представителите ни от 12 клас с УТФ „Той джой”, ръководител Христина Тодорова.

Спортни постижения – март 2016 година

През месец Март в град Варна и във Варненска търговска гимназия се проведоха редица събития със състезателен характер. Учениците и техните преподаватели, в духа на спортменството, окичиха гимназията със нови купи, грамоти и слава.

Able mentor – човек или е част от проблема, или е част от решението!

ABLE Mentor събира ученици и ментори в екипи по двама въз основа на общи интереси, за да работят върху проекти в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип. На 30.01.2016 година в Аула 1 на Икономически университет - гр. Варна, се проведе финала на състезанието "Able mentor", сезон 2....

Състезание за знаещи

На 19.12.2015г. в зала 17 на Младежки Дом - гр. Варна, от 16:30h, се проведе заключителният за календарната година кръг на ежегодното Състезание на знаещите "Какво, къде, кога?"

ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

На 08.01.2016 година се проведе ОБЩИНСКИ КРЪГ на ОЛИМПИАДАТА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК. От явилите се на състезанието ученика Манол Диянов Иванов, от IX "Г" клас, се класира за ОБЛАСТНИЯ КРЪГ на ОЛИМПИАДАТА. Колективът и ръководството и на гимназията му пожелават УСПЕХ в следващия кръг!

Турнир по футбол

На 16 ноември 2015 година приключи общинският ученически турнир по футбол за възрастова група 11-12 клас. На второ място се класираха учениците от ВТГ „Г. С. Раковски“

Млад предприемач

През април 2015 година, в Пловдив се проведе ХVІІІ Международен панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. На изложението ВТГ взе участие с учебно-тренировъчните фирми ръководени от Хр. Тодорова, Р. Георгиева, Ж. Кирова, Д. Койчева. Присъдена бе награда за защита на търговската марка „Брандико“. Първо място за защита на търговска марка получи УТФ „Той Джой“, с ръководител Хр. Тодорова.

Национално ученическо състезание по корпоративни финанси

На 20 и 21 февруари 2015 година възпитаници на Варненска търговска гиназия участваха в ученически конкурс по корпоративни финанси, организиран от СА „Д. Ценов“ – Свищов, като се класираха отново сред първите в страната: първо място – Илиян Стойков /12 Б/; второ място – Лиляна Михайлова /11 Г/ и Петя Петрова /12 В/; трето място – Неда Парушева /12 В/; специална награда на СВИЛОЗА АД – Велика Илиева /11 Б/, Христина Ангелова /11 Г/ и Синдия Николова /12 В/

Областно състезание по предприемачество „НАЙ-ИНОВАТИВНА ИДЕЯ

Ученици от 12 клас взеха награда за най-добра бизнес идея в обществена полза / Конна база ”Регедор”/ на състезание, организирано от Технически университет – Варна през месец април 2015 година. Екипът изготвил проекта включва: Александра Ангелова Радева, Виолина Пламенова Бойчева, Йоанна Николаева Каракостова, Надежда Емилова Йорданова, Неда Недкова Парушева. Ръководители на екипа: Христина Тодорова и Радка Георгиева.

Използване на новите технологии в бизнеса

През месец март 2015 година на състезание „Използване на новите технологии в бизнеса“ организирано от Икономически университет – Варна и ПГИ „Д-р Иван Богоров“ ученичката Стела Първева от 11 клас, с ръководител Хр. Тодорова се класира на трето място.