БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН!!!

ВТГ „Г. С. Раковски“ застава зад 3-годишната Алекс, страдаща от рядко заболяване и призовават за подкрепа чрез дарение вместо цветя в първия учебен ден.

Всеки, който има желание да подкрепи Алекс в предстоящото й лечение, може да го направи, дарявайки парите, отделени за букет с цветя за първия учебен ден.

По този начин много от цветята няма да бъдат изхвърлени след 3-4 дена, а ще бъдат използвани в подкрепа за сбъдването на една детска мечта.

Дарителска кутия ще бъде поставена в  двора на ВТГ „Г. С. Раковски“  на 16.09.2019г., в която всеки, който желае да подкрепи Алекс, ще може да дари парите, отделени за букет.

Алекс е родена с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ”- пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало. Лечението е оперативно, в няколко етапа, и се извършва най-успешно от д-р Пейли в САЩ. Благодарение на помощта на стотици дарители първият етап от лечението на Алекс е завършил успешно през юли 2018 година.

Направена е успешна корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крачето с 5 см, след което Алекс преминала през 7-месечна рехабилитация в Пейли институт. Първият етап от лечението ѝ продължил 10 месеца, които са били изключително трудни за нея и семейството ѝ.

С времето разликата между двата ѝ крака продължила да нараства, което започнало отново да затруднява ходенето. След извършен преглед през април 2019 година при д-р Пейли е определен и периодът за продължаване на лечението ѝ, който е насрочен за есента на 2020 г.

Поради липса на средства семейството на Алекс е започнало благотворителна кампания.

През този втори етап от лечението на детето отново ще бъде направена корекция на глезена и тибията и ще бъде удължено крачето с 6 см. Ще има и дълга рехабилитация по време на удължаването на костта и по време на калцирането ѝ, лечението ще продължи около 10 месеца.

Сподели: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter